INDOVIG 2021: Prevenció de les violències de gènere des d’una formació basada en evidències científiques

INDOVIG 2021: Prevenció de les violències de gènere des d’una formació basada en evidències científiques

Membres del grup IMSE participen al projecte de la convocatòria INDOVIG 2021 de l’AGAUR amb el títol “Prevenció de les violències de gènere des d’una formació basada en evidències científiques”. El projecte ha estat liderat per la professora catedràtica Rosa Valls, de la UB, i va rebre 9.000 euros per contribuir a la millora de la qualitat docent en matèria de violència de gènere. Al projecte han participat la UB, la UdG i la URV.

En la fase final del projecte es va celebrar una jornada online amb més de 60 persones participants, on es van explicar els resultats principals, i on va intervenir l’investigador principal d’IMSE, el Dr. Oriol Rios. A més, es redactarà una memòria final i una guia d’actuacions d’èxit a la universitat per a la prevenció de la violència de gènere i la igualtat.

Dins de les moltes accions docents desenvolupades, membres d’IMSE destaquen la realització de seminaris perquè l’alumnat de Magisteri, Educació Social, Pedagogia, Sociologia i d’altres graus pogués conèixer i contribuir en la plataforma ciutadana SAPPHO d’evidències científiques en gènere: https://socialimpactscience.org/gender/. A més, des d’abans del projecte es fa anualment un seminari amb el llibre en la ma” del llibre “El feminismo es para todo el mundo” de bell hooks, on l’alumnat debat les aportacions del llibre; a més, es fan sessions especials de teoria amb persones investigadores expertes en violències de gènere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − three =