Diari de Tarragona difon la nova Guia del Ministeri “Aprendizaje Dialógico y Convivencia Escolar”

Diari de Tarragona difon la nova Guia del Ministeri “Aprendizaje Dialógico y Convivencia Escolar”

El passat 16 de maig, el Diari de Tarragona va publicar una notícia on es feia difusió de la nova Guia “Aprendizaje Dialógico y Convivencia Escolar”. Es tracta d’un encàrrec del Ministeri d’Educació i Formació Professional en el qual recullen l’experiència de centres educatius de 14 països durant 25 anys en aquesta matèria.

Les autores són Carme Garcia Yeste, vicedegana de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV i membre del grup de recerca IMSE.

La guia ja té més de 6.000 visualitzacions i 2.700 descàrregues.

Alguns dels continguts que hi trobaràs dins són: la base teòrica i científica de l’aprenentatge dialògic; la explicació dels seus 7 principis; una explicació de les Comunitats d’Aprenentatge i algunes Actuacions Educatives d’Èxit (participació educativa de la comunitat, formació dialògica del professorat…), i concretament i en molt detall el Model dialògic de prevenció i resolució de conflictes. S’hi inclouen experiències d’èxit i recursos online, a més de bibliografia del millor nivell científic.

Podeu trobar el breu article periodístic aquí: https://www.diaridetarragona.com/cultura/educacion/lo-dice-la-ciencia-a-mejor-convivencia-mas-aprendizaje-HC15174641

De segur us motivarà l’accés i lectura de la guia, que podeu trobar directament i en accés gratuït aquí: https://sede.educacion.gob.es/publiventa/aprendizaje-dialogico-y-convivencia-escolar-guia-para-las-escuelas/convivencia-escolar/26594

Com es ressalta en la notícia: “en una escuela donde los alumnos se sienten seguros y donde hay una convivencia basada en el respeto hay menos fracaso escolar y mejor rendimiento académico.”