Difusió del projecte IncluSTEAM a Ràdio Ciutat deTarragona

Difusió del projecte IncluSTEAM a Ràdio Ciutat deTarragona

A finals de març es va donar a conèixer a Ràdio Ciutat de Tarragona el projecte IncluSTEAM. Aquest, és liderat pel grup de recerca MEDIS (des de 2023 IMSE, Impacte Social i Educació), conjuntament amb el grup de la URV Divulga, l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i amb el finançament de Repsol. Aquest projecte, coordinat per la investigadora Maite Novo Molinero, pretén contribuir en l’apropament de la ciència a joves d’entorns socioeconòmics desfavorits i en risc d’exclusió social.

La primera edició d’IncluSTEAM, neix el setembre del 2021 i té previst finalitzar a finals del mes de juny del 2022. No obstant això, el grup de recerca MEDIS (des de 2023 IMSE, Impacte Social i Educació) ja ha realitzat iniciatives similars, avalades per la comunitat científica internacional amb impacte social, adreçades a fomentar les vocacions científiques a nois i noies que es troben en situació de vulnerabilitat i allunyats del món de la ciència.

A finals de març es va donar a conèixer a Ràdio Ciutat de Tarragona el projecte IncluSTEAM. Aquest, és liderat pel grup de recerca MEDIS, conjuntament amb el grup de la URV Divulga, l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i amb el finançament de Repsol. Aquest projecte, coordinat per la investigadora Maite Novo Molinero, pretén contribuir en l’apropament de la ciència a joves d’entorns socioeconòmics desfavorits i en risc d’exclusió social.

La primera edició d’IncluSTEAM, neix el setembre del 2021 i té previst finalitzar a finals del mes de juny del 2022. No obstant això, el grup de recerca MEDIS ja ha realitzat iniciatives similars, avalades per la comunitat científica internacional amb impacte social, adreçades a fomentar les vocacions científiques a nois i noies que es troben en situació de vulnerabilitat i allunyats del món de la ciència.

El projecte es fonamenta en dos vessant que es duen a terme a través d’accions concretes i molt dinàmiques. Aquestes, es basen en el diàleg, la col·laboració i el treball en equip. Així doncs, d’una banda, es promou el pensament científic, mitjançant casos concrets on aprenen a fer l’anàlisi de situacions i on potencia la presa de decisions i, d’altra banda, activitats on es fomenta el disseny d’enginyeria per desenvolupar la competència científica.

IncluSTEAM aplica una metodologia reconeguda per la comunitat científica i parteix de la idea dels clubs de ciència, estratègia d’aprenentatge per potenciar l’interès dels estudiants en l’àmbit de les ciències. El projecte, va dirigit a l’alumnat de 1 i 2 de l’ESO procedents de centres educatius ubicats en contextos d’alta vulnerabilitat, amb l’objectiu de despertar vocacions científiques en aquests joves i fomentant les altes expectatives que els permetran sortir de la situació d’exclusió.

Més informació: https://rctgn.cat/podcast/programes/bon-dia-tarragona-amb-ricard-lahoz/inclusteam-ciencia-a-labast-de-tothom/